Ny emballasjestørrelse, nytt design og nyheter i fleng!

I 2017 har vi gjennomført den største omleggingen og fornyelsen i Nøgne Øs historie. 

Vi har flyttet selve bryggeriet ut fra Gamle Rygene Kraftstasjon og inn i det nye bygget ved siden av. Vi har pusset opp og omgjort den gamle bryggerihallen til fatlagringsrom og produksjonslokaler for spesialprodukter som cider, sake, og spontangjærede produkter i vårt nye coolship-rom.
På nyåret vil vi presentere vårt besøks- og omvisningsprogram for 2018, så følg med på vår Facebook-side for å få med deg alle arrangementene vi skal ha neste år!

Nodingen Pub 5.jpg

Ikke minst har vi bygget og innredet vår nye stolthet, Nødingen Pub. Vi arrangerte første åpne pub i sommer, og har hatt flere arrangementsdager med besøk fra lokale bryggerier, food trucks og temakvelder med smaking og foredrag. 
Vi ønsker deg velkommen til enda flere åpningsdager i vår bryggeripub neste år! Første åpne pub i 2018 blir fredag 2.februar.

Vinmonopol_edited-2.jpg

Fra september i år begynte vi å tappe alle våre øl på 0,33 L flasker og bokser. Denne omleggingen er noe vi har diskutert på bryggeriet i mange, mange år. Samtidig endret vi vår grafiske designprofil, inkludert nye etiketter på flasker og nytt design på boksene. Endringen har ikke gått upåaktet hen, og vi vil derfor gjerne forklare litt av bakgrunnen for disse endringene:

Først og fremst har dette vært en utfordrende prosess for oss. Å bytte flaske- og boks-størrelse er en omstendelig prosess, og det er ikke minst svært utfordrende salgsmessig. For å opprettholde det samme salgsvolumet i liter må vi altså selge 50% flere flasker i 0,33 L som vi gjorde i 0,5 L. Ingen enkel beslutning å ta, med andre ord. Tilbakemeldingene fra våre kunder både i Norge og våre 35 internasjonale importører var imidlertid tydelige og samstemte: - "0,33 L er fremtidens format".
Når dagligvarekjedene, Vinmonopolet, pubene og restaurantene alle ønsker flasker og bokser i 0,33-format, ville det vært bakstreversk av oss å tviholde på 0,5 L-flaskene og -boksene. 
Antydninger om at Nøgne Ø ikke lenger er kompromissløse med denne omleggingen er i beste fall en skivebom! Vi er fremdeles kompromissløse når vi brygger øl, kompromissløse med tanke på råvarene, kompromissløse i forhold til smakene vi får frem, og i ikke minst i kreativiteten bak alle produktene vi produserer. Men flasker og bokser i 0,33 L er den altså nye standarden. 

Designendringen var en langt enklere beslutning enn formatendringen. Gjennom 15 år har vi mer eller mindre hatt den samme utformingen på våre etiketter. Det var på høy tid med en endring, og vi ønsket å finne tilbake til det rene og tydelige uttrykket som preget flaskene våre de første årene. Vi hadde også et behov for å oppdatere informasjonen på etikettene slik at våre kunder fikk utfyllende informasjon om de forskjellige produktene våre. Som dere ser av eksempelet under har vi fått plass til mange nyttige opplysninger på baketikettene. Her er full ingrediensliste, smaksassosiasjoner, angivelse av farge på ølet, detaljer rundt alkoholprosent, bitterhet (IBU), gjærbare sukkerarter i vørteren (Plato), en smaks-L som angir forholdet mellom bitterhet, fruktighet, sødme og tørrhet i smaken, og anbefalt serveringstemperatur. Ikke minst er vi stolte over å være det første bryggeriet i Norge som opplyser om næringsinnhold på alle etikettene våre! 

2capetikett.jpg

Vi har store planer for 2018, og det er ikke grenser for våre bryggeres kreativitet! Et 20-talls nye produkter er allerede planlagt, og vi kan nesten ikke vente med å presentere disse for dere. Allerede i januar kommer Nøgne Ø The Craic og Nøgne Ø Bernstein i Vinmonopolets hyller. Vi gleder oss til å presentere dere for disse, og den lange rekken med nye produkter som vil dukke opp i løpet av året!

Vi ønsker å takke dere alle for året som har gått, og ønsker dere et riktig godt nytt år!